miércoles, 5 de diciembre de 2012

Les eleccions a USA...2012-11-07


A les 4:30 de la matinada del 6 de Novembre a  “El Periodico” el titular deia Que Barack Obama acaronaba la victoria,i Així va ser.
Es ja el seu segon mandat consecutiu.A America les presidencies a les que Pot optar un mandatari,és com a màxim 2.Es a dir que un home pot ser Com a màxim 8 anys president d´America(4+4),en 2 mandats de 4 anys,siguin o no consecutius.El marge de victoria va ser molt petit,tant sols un 2% de diferencia,o el que es el mateix ,50% dels vots Barack Obama  i un 48% El seu adversari Romney.
Abans que Barack Obama va ser president dels USA ,George W.Bush en 2 mandats també consecutius,i contra tot pronostic el segon mandat,ja que durant el 1º mandat el president George  Bush va entrar en conflicte armat
amb Irak.
Abans de les presidencies de George Bush fill,va ser Bill Clinton president Per 8 anys,i abans de Bill Clinton ,va ser George Bush (pare),i abans Ronald Reagan.Si no recordo malament,abans de Ronald Reagan va haver-hi Jimie Carter. Abans ja no m´hi pus remontar,per que jo era.

Josep R.

No hay comentarios:

Publicar un comentario