miércoles, 8 de agosto de 2012

El 2 de maig


Tal día com avui 2 de maig...en un any molt abundant i on les arques reials eren plenes el Jaume I  el Conqueridor -Rey de Catalunya i Aragó,de València,de les dues Sicilias,de Nàpols,de mes enllà dels Pirineus,; el Rosselló, i de altres vil las de Itàlia i França-  es va banyar ja que el seu reialma li demana com a prebenda. I es que el Rei feia una farum que deu ni do.

Tal dia com avui 2 de maig...les tropes francesas s'emportaran el Rei de Espanya fora del seu territori. I al crit que se sentía per tot Madrid va ser aquell tan famós que deia...”¡¡ MADRILEÑOS LEVANTAROS QUE SE NOS LLEVAN AL REY !!”.
De aquesta feta, el gran pintor de la cort Francisco de Goya va reflectir amb es seu genial quadre,com els soldats francesos afusellaven a tort i a dret als que s’oposaven a aquell segrest. El cuadre firmat es diu EL FUSILAMIENTO DEL 2 DE MAYO.

Tal dia com avui 2 de maig del 1908 la Falange,els Carlistas i l’esglesia Catolica es van ajuntar per poder opsar-se al parlament enfront de les idees proguesistes sobre l’educació laica o la medicina per tothom que tan ajudaven a un poble afeblit per per mal govern de la monarquía .

Tal dia con avui 2 de maig...si veiem uns quants secles veurem que aquest dia han passat moltes coses. Pero per mi, el que es mes important es que es una data senyalada en el meu cor i pensant en el 2 de maig  de 1949 encara ho es mes...es al dia que vaig neixer i encara si més no a la meitat del segle XX. Però si hagués nascut un altre dia del calandari a mi Puf...Puf. Ho compreneu oi ?.

Ramon R.

No hay comentarios:

Publicar un comentario