miércoles, 28 de septiembre de 2011

Poema...el recuerdo

En el recuerdo todo queda
más por nosotros mismos y
por voluntad queda en el pasado.
aunque no lo queramos el
futuro llama a la puerta
de la conciencia.

Y en fin la felicidad mueve
nuestras pasiones hacia la
satisfacción de los deseos
y todo queda en el recuerdo.

José Luis P.P.

miércoles, 21 de septiembre de 2011

Quan poden tenir fills les dones?

Avui en dia la fertilitat de las noies s'acosta a la edat dels tretze anys o menys. Això pot  pressuposar un mal de cap per las generacions actuals tan pels pares com per las nenes. Ara farà quaranta o cinquanta anys que a una noia no li venia la regla fins als divuit. La noia ja podria saber on es ficava i era mes conscient per la maduresa de la edat, però també i havia l'inconvenient que no existien gaires mètodes anticonceptius. La més natural era la retirada a temps per part de l'home i això sempre tenia un risc molt freqüent. Un altre mètode es el del condó, que per retirar-lo de las farmàcies en un temps on el sexe era tabú, feia una mica de basarda. Avui en dia encara existeixen cases molt populars en aquells temps anomenades – Casas De Gomas i Lavages-  
                                                                       
   La natura es la natura i ha anat escor-san el temps en el que les dones -una nena amb aquest cas- poden ser fèrtils molt abans. Las necessitats, el sexe de la joventut es un fet del tot natural i encara que s'intenti educar per un sexe segur com per exemple parlant dels anticonceptius que hi han de tota mena....avui tot esta permès, la pastilla del dia després del coit sense donar explicacions al farmacèutic fins i tot.

   Tot i això cada dia i han mes nenes que es queden embarassades sense que elles ho vulguin... “ ¡Ai...¡ avui me he deixat el condó!,-fem-ho que per un dia no passa res”;i un altre dia el mateix (
sembla que la consciència de tenir un fill no conti res deban de la incontinència sexual.
 Ja poden ser els pares,que am molts pocs casos poden alliçonar el seus fills,o bé també les indicacions que et poden donar a la escola. El secret meravellós de la descoberta del sexa pot mes que la informació que hagin pogut rebre els adolescents. El secret de tot això sembla que uneix més i la parella se sent molt més enfortida dels seus actes...el secret es freqüentment fonamental.

   La nena  embarassada no li queda altra solució que informar als pares perquè ja se li nota la panxa de la maternitat.. Si als pares no la fan avortar,la nena li vindran unes responsabilitats que a la seva edat no pot assumir,encara que tingui tots als ajuts familiars que vulguis. Tindrà que deixar la escola, els estudis i l'ordenació del temps de oci, etc.

El fet de interrompre el procés de formació imprescindible comporta conseqüències tan a nivell de desenvolupament i creixement personal així com un desfase per poder lluitar amb igualtat de condicions dintre d'un mon / en el nostre temps gens favorable per la joventut.

   El moment de tenir fills depèn de cada persona,però la llibertat de tenir-los,es mol relatiu el temps on la noia ja ha complert el cicle vital de experiències i deformació.. Tenir un fill no es cosa de broma. Els pares si tenen que implicar tot i mes,ja no son dos ara...son tres i el fill no dona  sinó que solament demana i s'han d'atendre totes les seves peticions. després s` anirà fen gran i a cada moment de la seva creixença es tindrà de actuar amb saviesa tot contant amb la difícil etapa de la adolescència, molt difícil de conduir. Com ja he dit abans tenir un fill no es cosa de broma.

Ramón R.



jueves, 1 de septiembre de 2011

EL OCTAVO PASAJERO



Una nave comercial (Nostromo) se dirige hacía la tierra que está a dos meses luz de distancia, capta una señal de un planeta desconocido. Madre, el ordenador principal, comunica a los tripulantes que deben hallar dicha señal y deben bajar al planeta para descubrir cuál es el motivo de la emisión.

Tres de los siete tripulantes salen de la nave. Se encuentran con grandes construcciones que parecen haber perdurado mucho tiempo, como fosilizadas y hechas por alguna especie inteligente, vestigios de una civilización.

Uno de los tres tripulantes se acerca a una planície llena de una especie de huevos gigantes. Se acerca y es embestido por uno de ellos. La tripulación vuelve con el compañero que lleva algo en la cara que lo deja inconsciente. Ya en la enfermería suelta ‘la cosa o alien y el “huesped” vuelve a recuperarr la conciencia.De repente cuando parecia empezar a recobrar una aparente normalidad y la tripulación se encontraba comiendo, de forma brutal nace del pecho del triplante afectado una horrible criatura.

A partir de ahí, uno a uno se enfrenta al Alien que cada vez vence de forma diferente, a excepción del oficial científico de la nave que es medio humano-robot, el cual intenta matar a la protagonista aunque gracias al oficial mecánico consiguen reducirlo.
Finalmente, el Alien acaba con toda la tripulación menos con la protagonista que se lleva al gato de la nave a la lanzadera mientras se agota el tiempo del programa de autodestrucción. Despues de la gran explosión la protagonista y el gato se salvan in extremis. Cuando todo parece tranquilo el alien vuelve a aparecer por sorpresa y de forma definitiva el alien es expulsado al espacio exterior después de cerrsrle la trampilla.
La película acaba con la voz de la protagonista grabando el último diario de abordo en el que hace un resumen final de los hechos.

La película habla de la tiranía del miedo que se apodera de uno aunque al fin es superado por uno mismo. De lo que nos amenza o acecha en el espacio exterior, de la posibilidad de sobrevivir ante una amenaza hostil y exarcebada.

Mientras vemos la película nos damos cuenta que es la primera de su estirpe, la obra maestra de las películas que mezclan el terror/miedo y la ciencia ficción, una película que crea genero.

Uno de los puntos fuertes es la banda sonora que nos acompaña durante todo el film a cargo de Jerry Goldsmith.

El repertorio es otro punto fuerte, por ejmplo Ian Holm (el androide medio maquina-medio hombre) que lo hemos visto encarnar recientemente a Bilbo Bolson el pequeño hobbit tio del protagoinista en el Señor de los Anillos. Sigourney Weaver es el icono de la película junto con el Alien diseñado por el artista HR. Giger.

Jordi O. M.