jueves, 17 de marzo de 2011

DE LES MEDECINES ALTERNATIVES

Ja fa un temps que vaig llegir alguns articles que feien referencia a les – MEDICINAS ALTERNATIVAS- i al poc valor d’aquestes – si les veiem des de un punt científic –i el gran negoci que aquestes produeixen arreu del món.
En un principi aquestes medicines i les seves practiques venien dels nostres avantpassats, i abans que apareix la medicina com una ciència i amb ella la farmacologia.
Cap de aquestes medicines, encara que els seus principis puguin curar o al menys apaivagar la malaltia, no son provades amb termes científics, solament amb la saviesa del temps i als efectes que podríem aconseguir.
Els laboratoris que s'hi dediquen ni fan referència a les propietats d'aquestes, ni la posologia, ni ninguna de les moltes notes a que fan referencia les medecines que acostumem a prendre sobretot als qui patim algun trastorn mental.
Si bé es veritat que la ciència aplicada a la medicació ha complicat  les coses
La medicina occidental ha deixat de banda alguns remeis comprovats i senzills com per exemple pot ser la camamilla per un mal d'estómac i han aplicat la ciència amb formules de difícil comprensió i que beneficien només als laboratoris farmacèutics.
La desconfiança que es té ara sobre als laboratoris farmacèutics te un component real i cognitiu per part de molta gent. Moltes medicacions que ens prenem fan mes mal que bé  i això cal tenir-ho amb compte ja que les institucions governamentals no fan prou. Inclús, d'una manera que podria semblar fet expressament son capaços d'enviar aquests fàrmacs al tercer món com a productes beneficiosos per a la salut.


P.D. Fa uns dies que a França se ha descobert un medicament que fa 24 anys que estava prohibit per la OMS i que encara es feia servir el territori francès provocant mes de 500 morts i  infinitat de damnificats. Però això no passa molt sovint i menys  amb farmacologia psiquiàtrica ja molt estudiada, com podem comprovar nosaltres mateixos. Si no curen al menys distreuen als nostres neguits.

Ramón R.

No hay comentarios:

Publicar un comentario